Балша Рајчевић – Из београдских галерија

У продаји је књига Балше Рајчевића – Из београдских галерија, у којој су сабране ликовне критике и есеји овог критичра, вајара, песника.

Књигу Балше Рајчевића, насловљену ИЗ БЕОГРАДСКИХ ГАЛЕРИЈА – ликовне критике и есеји, прати проверен концепт. Сам назив упућује да је састављена од текстова које је уприличио поводом разних прилика. Настајали су слободним избором, његовој осетљивости инспиртивних појава, потом есејистичким освртима, напокон, занимљивим стваралачким побудама, које је сретао у изложбеним просторима, будући да је ревносно пратио сцену рецентне излагачке продукције. О њима је објављивао прилоге у новинама и часописима или пак, предговорима каталога, који су нашли места у штампаним медијма попут Данаса, Књижевних новина и Ликовног живота.
Мада је из његовог пера настао замашан број прилога, он се потрудио да сачини релевантан, крајње систематичан избор, који га квалификује поузданим зналцем материје којом се бавио у следу новије српске уметности. Књигом су обухваћена бројна имена … скрећемо пажњу на исцрпне и уверљиве анализе, које се тичу Миодрага Б. Протића, Душана Оташевића, Милоша Шобајића, Александра Цветковића, Ратка Вулановића, Милије Нешића, Милице Стевановић, Здравка Вајагића, Глигора Чемерског и још неких.

Књига се може наручити по цени од 900 дин.

НАРУЏБЕНИЦА:

    CAPTCHA ImageChange Image

    You must be logged in to post a comment Login