Svetlana Stojković – Ipak smo svi jedno

U prodaji je knjiga Svetlane Stojković – Ipak smo svi jedno. Knjiga sadrži 19 pitanja o temama, opšteg i individualnog značenja, koje mogu uticati na naše ponašanje u raznim segmentima života.

Iz predgovora:

Da li zvezde stvarno imaju uticaj na naš život? Da li je naš životni put (sudbina) predodređen onog trenutka kada smo se rodili? Da li taj trenutak, datum i mesto gde smo rođeni zaista imaju veze sa svim onim što nas čeka u predstojećim danima i godinama? Kroz istoriju su se mnogi narodi, posebno iz starih civilizacija, vodili time i verovali u to šta zvezde kažu. Da li je sve već unapred predodređeno? Da li sudbina zaista postoji? Ili smo sami krojači svoje sudbine. Postoje neke stvari protiv kojih se toliko borimo i ne želimo ih u našem životu ali i pored svega toga one su i dalje prisutne. Da li možda zato što im pružamo previše otpora? Ili ono što nam se dogodi a nismo to želeli, izgleda kao da smo opsednuti ili vučeni nevidljivim nitima, koncima prema nečemu ili nekome. Bilo kako bilo sami pravimo naše izbore. Da li svesno ili ne, izbor je ipak naš.

(…)

Naša razmišljanja o pojedinim temama takođe utiču na naš dalji put u životu. Da li je to naše stvarno mišljenje ili ipak u naše ime odlučuje društvo, sistem, okolina, kultura? Koliko smo iskreni, koliko poznajemo sami sebe? Da li društvo, sistem i odnosi utiču i koliko utiču na naš život samo su neka od pitanja koja sam postavila u anonimnoj anketi sa ciljem da „opipam puls“ naroda koji živi oko mene. Sprovedena anketa je imala za cilj da dobijem okvirno neki uvid kako i na koji način razmišljamo, mislimo i osećamo, mi kao pojedinci a samim tim i mi kao društvo. Zainteresovalo me je kako ljudi oko mene gledaju na svoju slobodu jer sam se u jednom periodu osetila zarobljenom, kao da mi je neko stavio nevidljive okove oko zglobova i onemogućio bilo kakve pokrete.

KNJIGA SE MOŽE NARUČITI PO CENI OD 600 DIN.

NARUDŽBENICA:

    CAPTCHA ImageChange Image

    You must be logged in to post a comment Login