REZ – Regionalni zbornik socijalne i angažovane poezije

rez-koriceU prodaji je REZ – Regionalni zbornik socijalne i angažovane poezije.

REZ je rezultat odabira radova sa Presingovog konkursa iz 2016. godine. Na konkurs se prijavilo 300 autora/ki, koji su poslali 1.200 pesama. U Zbornik su uvršteni radovi 49 pesnika.

Iz predgovora Ivane Maksić:
“Poput zbornika Do zuba u vremenu (Presing, 2014), i REZ predstavlja izvestan eksces i to u pogledu vrlo važnih pitanja: njegovi urednici i autori dele stav da je poezija (kao i književnost uopšte) izrazito politična, tako da kriterijume za sačinjavanje antologije ne ostavljaju imaginarnom prostoru neutralnosti koja se unapred zavetuje političkoj korektnosti, pa i književnoj „večnosti“.
Zauzimanje neodržive neutralne pozicije, verujemo, paravan je za pisanje i objavljivanje pamfletske poezije (pežorativni epitet koji se često pripisuje angažovanoj poeziji), budući da u raznim best-off fiokama, predvidivoj razmeni kulturnog i socijalnog kapitala, ostaje jedino već unapred potrošena mogućnost za čitanje poezije kroz lenjo parazitiranje na ideološki upodobljenom, proverenom imenu AUTORA.”

Svi autori čiji su radovi odabrani mogu svoj primerak preuzeti na Sajmu knjiga 23-30.10.2016. Pesnici koji ne budu u prilici da dođu na Sajam dobiće svoj primerak poštom. Još jednom, zahvaljujemo svima na učešću na konkursu.

REZ se može kupiti na Sajmu knjiga po ceni od 500 din ili poručiti popunjavanjem narudžbenice.

Nakon Sajma, REZ će moći da se kupi u knjižarama.

NARUDŽBENICA:

  Ваше име (обавезно)

  Ваша е-пошта (обавезно)

  Предмет

  Ваша порука

   

  You must be logged in to post a comment Login