Prva petoletka izdavačke kuće Presing

Dragi prijatelji,

Na današnji dan, 3. januara 2013. sa radom je počela izdavačka kuća Presing. Sopstvenim snagama, bez podrške domaćih ili stranih institucija, ali uz veliko poverenje saradnika, za prvih pet godina rada na polju štampanog izdavaštva objavili smo 250 izdanja. Naše knjige sada se prodaju u lancima knjižara Delfi i Vulkan, kao i u najboljim knjižarama u Srbiji i regionu. Veliki broj izdanja otkupile su biblioteke za svoje fondove.

U 2018. ponudićemo čitaocima dve nove edicije koje su pokrenute tokom prethodne godine: poetsku ediciju PRISUSTVA, sa kvalitetnom regionalnom poezijom, i ediciju SEVERNO SVETLO, koja objavljuje književnost prevedenu sa skandinavskih jezika. Sa radom će nastaviti i edicije POD PRESOM (socijalna i angažovana književnost), SPORTOTEKA ( sportska izdanja), “1917” (levičarska literatura), POLITIKON (političke, ekonomske i pravne teme).

U okviru naše organizacije rade:

– Izdavačka kuća Presing

– Informativni portal Konkursi regiona

– Portal za kulturu Afirmator

– Novine za umetnost i društvena pitanja Mamac

– Štamparija Presing izdavaštvo

U dalji rad ulazimo sa novim entuzijazmom. Hvala svim autorima, izdavačima i drugim saradnicima na ukazanom poverenju i verujemo da ćemo ga daljim kvalitetnim radom iznova potvrditi. Živeli!

Hvala svim autorima, izdavačima i drugim saradnicima na ukazanom poverenju! Verujemo da ćemo ga daljim kvalitetnim radom iznova potvrditi. Živeli!

You must be logged in to post a comment Login