Nataša Blagojević Ristić – Šuškavci

Kroz naizgled sasvim običnu priču o ženi u zrelim godinama, spisateljica nas vešto uvlači u vrtlog neočekivanog, terajući nas da se zapitamo: da li događaji iz detinjstva zaista određuju ceo naš život? Da li se brisanjem imena brišu i preživljene traume (nomen est omen!)? Da li smo stvarni gospodari svojih života ili strašni šuškavci iz tame samo čekaju svoj čas?

Psihološki roman koji pokušava da rasvetli najmračnije dubine našeg bića.

Iz recenzije Sonje Jastrebić:

“Nakon završenog čitanja, palo mi je na pamet da bi po ovoj knjizi mogao da bude snimljen film u stilu I.Bergmana ili čak A.Hičkoka. Jer tu je sve vreme neka donekle sablasna atmosfera sjajno dočarana veštim spisateljskim perom autora.

Knjiga je priča o duhovnoj snazi čoveka koja leži u osnovi svega, ali tu je i večita priča da čovek ne može da pobegne od sebe samog, da je prošlost poput velike senke koja ga prati svugde.

Knjiga je pisana izvanredno slikovitim stilom.

Jer život je kao tekst ispisan olovkom pa ga je nekad moguće, a nekad nije moguće izbrisati, zavisi kakva je bila olovka i kako je pisano. Ili je slagalica, pa šta se pogrešno složi posle smeta svim ostalim delovima celine.

I čak kada je sve lepo i skladno, pojavi se neko ko se pobrine da se stvari iz osnova promene. Pojave se šuškavci.“

ROMAN SE MOŽE NARUČITI PO CENI OD 500 DIN.

NARUDŽBENICA:

    CAPTCHA ImageChange Image

    You must be logged in to post a comment Login