Dve zbirke pesama Jagode Kljaić

Jagoda-Kljaic---Vodeni-žigJagoda-Kljaic---Mimoze-u-moruJagoda Kljaić, književnica i novinarka iz Gline, saradnica i kolumnistkinja više internet portala u regionu, objavila je dve zbirke pesama: Vodeni žig i Mimoze u moru.

Vodeni žig je već imao svoja izdanja u BiH i Hrvatskoj. U pitanju je poema u potpunosti posvećena poplavama koje su u maju 2014. zahvatile veliki deo bivše SFRJ. Život je tekao, ljudi su ga odrađivali, a onda je presečen nečim što je gotovo natprirodni fenomen: neko je zatečen u krađi, neko u ljubavi, a neko u kukavičluku… Zbirka iz mnogobrojnih uglova sagledava ovaj događaj. Na proleće 2015. očekuje se promocija knjige u Obrenovcu, gradu koji je najviše stradao u ovoj nepogodi.

Mimoze u moru su druga strana ove slike, apokaliptično naličje života na koji se stuštila pobednička vojska. Zbirka je posvećena autorkinoj sestri i prate je dileme, prisećanja, nagađanja, neizvesnosti – koje čovek može imati u dolasku gotovo izvesne smrti poslate od strane jačeg. Zbirka je imala prvu promociju u Glini početkom meseca.

Recenzija Vesne Denčić

Obe knjige se mogu naručiti u Srbiji i Hrvatskoj po ceni od 300 din ili 20 kuna.

NARUDŽBENICA:

  Ваше име (обавезно)

  Ваша е-пошта (обавезно)

  Предмет

  Ваша порука

  CAPTCHA ImageChange Image

  You must be logged in to post a comment Login