Ana Racković – Vagabundizam i tesne cipele

U prodaji je zbirka kratkih priča Ane Racković – Vagabundizam i tesne cipele.

Iz recenzije Dušana Opačića:

Kratke priče koje su satkane u ovom rukopisu, jako dugo su provele u „ilegali“ daleko od očiju javnosti. Za to je kriva autorka, jer ih je prepustila vremenu. Vreme je prolazilo a priče su ostale, iste i nepromenjene. Ostale su iza Ane, kao sastavni deo nje. Ove priče ona je živela. Nije lutala književnim svetom u potrazi za uzorom, ovo je njeno, ovde se radi samo o njoj.
Knjiga  čudno naslovljena: „Vagabundizam i tesne cipele“, je zbirka urbanih priča kraćeg sadržaja, u kojoj autorka uspeva elegantno da spaja nespojivo, na njen originalan način. To bi se prostim jezikom reklo… lako i lepo.  Čitaoc ove knjige prepoznaće autorkino pripovedanje sa distance zrelog, kada se nezrelo živelo, mada ima i izokrenutih situacija.   Prvenac Ane Racković nema žanr a ni ograničenja, jer nijedna priča ne predstavlja pucanj u prazno, već svaka priča je karika drugačijih dimenzija u lancu koji nema kraja i jasno definisane mere.  Ana živi, a način kako živi doneće nam i nove priče.  S obzirom da autorku poznajem dugi niz godina, i znam da je ove priče pisala znatno ranije, teško mi je da njen prvenac  tretiram kao nešto što je tek skoro urađeno, kada na umu imam činjenicu da je to deo nje iz davnih dana. Tako da na Anu i njeno delo ne mogu da gledam kao na nekog ko tek ulazi u ludost zvanom književnost. Ona se sa početnih pozicija još davno odmakla. Siguran sam da mi sadržaj ove knjige daje neoboriv alibi.  Da li je ova knjiga trebala da bude objavljena ranije ili ne? Ne znam, verovatno je ovako trebalo da bude. 
Knjigu „Vagabundizam i tesne cipele“, najtoplije preporučujem svima, pogotovo onima koji počinju da žive, onima koji tek počinju da sazrevaju i da se motaju po lavirintima života. Ovu knjigu čitaju oba pola. Ovo su priče sa asfalta i realnost im je temelj.

Zbirka se može naručiti po ceni od 450 din.

NARUDŽBENICA:

    CAPTCHA ImageChange Image

    You must be logged in to post a comment Login