Roman Milana Radonjića “Gubitak orijenta” u prodaji

Milan-Radonjic---Gubitak-orijenta-(korice)U prodaji je roman “Gubitak orijenta” Milana Radonjića.

Novinar pripravnik Viktor Mitrović igrom slučaja nailazi na priču o ilegalnoj trgovini oružjem između Jugoslovenskih vlasti i diktatorskog režima u Kongu, koja je uskoro bunkerisana i umesto nje mora da piše o protestu Srba sa Kosova, u centralnom gradskom parku. Ljubav sa srednjoškolkom Galom ga nadahnjuje, ali je taj odnos prožet izvesnom slutnjom koja se pojačava kada ona odlazi na letovanje sa prijateljicama. Dok na Kosovu počinje rat, a njegova veza sa Galom prolazi kroz naizmenične periode bliskosti i mržnje, na ulici susreće starog prijatelja “pogrešne veroispovesti” – Zlatana.
U međuvremenu on se pridružio maloj verskoj zajednici o čijem vođi se u Beogradu govori samo šapatom. Kada Viktoru stigne vojni poziv Zlatan predlaže da spava u njegovoj kući, gde jedne večeri Viktor slučajno zatiče i Zlatanovog učitelja. Sledećeg jutra, više ništa nije isto…

Iz recenzije Vladana Radomana:

“Neko mi je rekao da veliki bol ne može da rodi dobru knjigu. Ne slažem se. Mislim da će i čitaoci ovog prvog romana Milana Radonjica, kao ja, biti očarani njegovim umećem, u stvaranju ove sage o našoj izgubljenoj generaciji. Naraštaju koji je sazrevao u senci polomljenih putokaza.
Ali Milanova Lost Generation nije tragičan termin. Njegov moto bi mogao da bude citat mudrog Seneka: “Tražimo hrabrost u našem očaju”. Ljubav svakako jeste ultimativni orijentir, a njeno prisustvo u našem životu ponekad je moguće prepoznati i po potpunom odsustvu straha,baš kao i u ovom romanu.”

Roman se može kupiti po ceni od 400 din.

NARUDŽBENICA:

  Ваше име (обавезно)

  Ваша е-пошта (обавезно)

  Предмет

  Ваша порука

  CAPTCHA ImageChange Image

   

  You must be logged in to post a comment Login