Zoran Škiljević – Vrata podzemnih voda (drugo izdanje)

Zoran Skiljevic - Vrata podzemnih voda (korice)U prodaji je drugo izdanje romana Zorana Škiljevića – Vrata podzemnih voda.

Zoran Škiljević (1962), Beograd, na književnoj sceni Srbije prisutan je od sredine devedestih godina prošlog veka. Piše novele, kratke priče i romane.

Čitava radnja ovog urbanog romana, koji ćete čitati sa uživanjem i pročitati ga u jednom dahu, kao da je daleka replika i razvijena paradigma onog Danteovog: Put do pakla popločan je dobrim namerama. I zaista, nema ničega zlog i lošeg u glavnom junaku ovog romana, niti on ima neke loše namere, naprotiv, ima sve karakteristike ondašnjih gradskih mangupa, ali život se poigrao sa njim otvoreno i surovo, baš kako se on igra sa devojkom u koju je zaljubljen, po sistemu: ja tebi, ti meni.

Ova naizgled bezazlena igrica dovešće ga do sunovrata, do prelaska s one strane margine i zakona, u kome će imati vremena da razmišlja o pitanjima poput:

Krije li svako u sebi svog ubicu? Sivu eminenciju svoje vlastite propasti? – bilo je jedno od onih pitanja za koje sam shvatio da pravog odgovora zapravo i nema. Da odgovor piše svako od nas svojim sopstvenim životom.“

Da li ste se nekada zapitali ili razmislili o ovom bitnom ontološkom pitanju?

Do odgovora na ovo i mnoga druga važna ontološka pitanja možete doći čitajući ova roman. Stoga, ne gubite vreme!

Marina Đenadić

Roman se može naći u knjižarama Beopolis, Plavi krug, Dobra knjiga, ili poručiti po povlašćenoj ceni od 400 din.

NARUDŽBENICA:

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

  CAPTCHA ImageChange Image

   

  You must be logged in to post a comment Login