Marija Knežević – Hvatač Sunca

U prodaji je roman Marije Knežević – Hvatač Sunca, iskrena i emotivna priča o našoj zajedničkoj prošlosti u kojoj ima i mnogo budućnosti

Daleko od nekritičke nostalgije, Marija se priseti „božeoprosti vedrijih vremena u poređenju sa na primer sve-je-moguće koronarnim dobom” zato da napravi poređenje i da nas opomene da nas je blaga ironija održala, njojzi hvala. Bez humora se ne da preživeti, to bi mogla biti jedna od poruka ovih zapisa iz života hvatačice Sunca. Bombonjere koje kruže od rođendana do rođendana, potpuno pogrešna pitanja koja ljudi dobronamerno postavljaju u pogrešnom trenutku, bezočne komšije zbog kojih se vodovodne cevi zapušavaju i bitka za prašak koji rešava problem, i mnogi slični detalji onovremenski i ovovremenski od kojih smo svi umorni,  koji samo zapisani postaju – humorni. A za to i te kako treba snage. 

Ponekad ironija postaje gorka, prelazi u sarkazam, jer, kako drugačije u društvenim okolnostima koje nas decenijama prate i suštinski se ne menjaju za nikad privilegovane? 

(Iz recenzije Biljane Dojčinović)

Cena knjige 810 din.

Poručivanje na mejl: kr.presing@gmail.com

You must be logged in to post a comment Login