Ana Frost – Stanica čarobnog voza

Ana-Frost---Stanica-carobnog-voza-(korice)U izdanju Presinga objavljena je knjiga Ane Frost – Stanica čarobnog voza.

Ne mislite da će biti pucnjave i rata ili da će ponovo nedužan Srbin ili neko drugi poginuti, pa da odmah preskočite čitanje romana nove spisateljice Ane Frost. U ovom romanu rat je spomenut u pozadini, ali i te kako je prisutan u duši likova koji igraju glavnu ulogu na ovoj pozornici reči i događaja.

Događaji su apsolutno stvarni, samo su umetnički obrađeni. A likovi su ljudi iz izbegličkog centra u jednom malom mestu u jugoistočnoj Srbiji, samo su pod drugim imenima. Ako pročitaju roman lako se mogu pronaći i prepoznati, i ponovo živeti u to vreme svoj život u predivnoj Niškoj Banji, u hotelu, na ulici, u restoranu, a naročito u sobama.

Život izbeglica nije lak, a nije ni lako opisati šta se sve dešavalo u novom prebivalištu i kako se u ljudskoj duši projektovalo to novo nebo iznad njih, novi susedi pored njih, novi običaji i nova sredina, koja je trebalo da im nadoknadi svako nekadašnje jutro, podne, veče i da im pruži na stolu hrane i vode. Niška Banja je za njih čarobna stanica ili stanica čarobnog voza, jer su vozom pristizali, često putovali, odlazili i ponovo se vraćali. Život ih ne štedi i oni prolaze trnovitim putem do neke svoje sreće, a cilj je – preživeti u teškim uslovima. Neki su u Niškoj Banji ostali dugo, a neki su krenuli put Zapada.

I to je razlog, dragi čitaoci, da čitanje romana započnete i to odmah – još na početku je pozdrav Vaše spisateljice Ane Frost.

Javorka Đorđević, prof.

Knjiga se može naručiti po ceni od 450 din.

  Ваше име (обавезно)

  Ваша е-пошта (обавезно)

  Предмет

  Ваша порука

  CAPTCHA ImageChange Image

  You must be logged in to post a comment Login