Reci mi da znam – Alisa Salopek

Alisa Salopek - Reci mi da znamSubotička književnica, Alisa Salopek (1973), objavila je svoju treću knjigu, a prvu u izdanju “Presinga”, pod nazivom: “Reci mi da znam”.

To je njena autobiografska priča, pisana u obliku dnevnika i namenjena tinejdžerima. I ne samo njima, jer se i mnogi stariji prepoznaju u pričama i dogodovštinama o kojima autorka piše, i rado vraćaju vremenu kad su oni bili tog uzrasta.

Radnja romana dešava se krajem ’80-tih godina, u vreme kad je ona, kao glavna junakinja, imala 16 godina i kad je svoja razmišljanja, želje i snove, kao i sva dešavanja, zgode i nezgode u kojima se nalazila, beležila u svoj dnevnik.

Kako autorka kaže: priča je lična, a opet može biti i univerzalna. Govori o ljubavi, prijateljstvu, odrastanju, o prvim koracima u novoj školi, o prihvatanju različitosti, o međugeneracijskim sukobima sa roditeljima, izlascima i svemu drugome što je deo tog “najlepšeg đačkog doba”, ali govori i o životu na selu, u kom je rođena i odrasla, o njegovoj tradiciji i običajima.

Želela je da, beležeći svoj život i dešavanja u tom periodu u dnevnik, sve to sačuva od zaborava, ni ne sluteći tada, da će joj godinama kasnije, sve te priče po datumima, biti inspiracija i “podloga”  za knjigu.

Knjiga se može naručiti po ceni od 400 din.

NARUDŽBENICA:

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

  CAPTCHA ImageChange Image

  You must be logged in to post a comment Login