Primož Vresnik – Moskva-Berlin-Beč

Primoz-Vresnik-korice-222x300Slovenački dramski pisac Primož Vresnik objavio je knjigu drama Moskva-Berlin-Beč kroz dramski svemir.

Vresnik je pisac, reditelj, kolumnista sajta Konkursi regiona i vaspitač u đačkom domu Ivana Cankara u Ljubljani. Piše na slovenačkom, bosanskom, srpskom i srpskohrvatskom jeziku. Dobio više nagrada i pohvala za svoje književno zalaganje i bio, između ostalog, nominovan za Andrićevu nagradu u Travniku 2011. godine. U duši panslavista i sledbenik umetničke Jugoslavije. Održava redovno duhovnu vezu između islama, pravoslavlja i budizma. Njegova lektira poznaje zapadnjačku secesiju i istočni krug nepokretnosti.

Iz recenzije dramaturga Aleksandra Novakovića:

U dramama Primoža Vresnika seoseća jasna nit – a to je težnja da se postavi pitanje koliko je zapravo umetnost moguća pod pretnjom čudovišne opresije. (…) Vresnikove drame, povezane nitima tri grada, Moskve, Beča i Berlina, prestonice tri carstva, tri velika kulturna centra, predstavljaju storiju o istrajnosti umetnika i o vrednosti sound and vision, ali i priču o tome da će se umetnik uvek vratiti, kao duh, kao jedan od retkih koji su uspeli, kao izbeglica iz nacističke Nemačke. I biće prisutan. O da, i te kako prisutan.

Knjiga se može naručiti po ceni od 300 din.

  Ваше име (обавезно)

  Ваша е-пошта (обавезно)

  Предмет

  Ваша порука

  CAPTCHA ImageChange Image

  You must be logged in to post a comment Login