Predstavljena knjiga “Mi u magli”: Druga zbirka pjesama Berislava Blagojevića

Berislav Blagojevic promocijaKnjiga pjesama “Mi u magli” autora Berislava Blagojevića promovisana je u ponedjeljak naveče u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS u Banjaluci.

U opuštenoj atmosferi kafea „Chill out” posjetiocima i prijateljima predstavljene su nove pjesme autora, po receptu – malo razgovora i puno pročitanih stihova.

Djelo “Mi u magli” Blagojevićeva je druga knjiga poezije, nakon zbirke “Trebao sam biti riječ” koja je objavljena 2005. godine.

– Pjesme u zbirci su nastajale tokom posljednjih 10 godina. Tematski su raznolike, u zbirci su zastupljene i intimne poetske slike, mada preovladava socijalna, može se reći angažovana poezija. Struktura knjige nije koncipirana na ciklusima nego su pjesme date hronološki. Ona predstavlja decenijski presjek preokupacija, emotivnih stanja i razmišljanja o određenim pojavama – naveo je Blagojević.

Blagojević je magistar geografskih nauka. Iza sebe ima pet štampanih i jednu audio-knjigu. Poeziju i prozu objavljivao je u brojnim časopisima, a njegovi radovi su uvršćeni u veći broj zbornika. Dobitnik je nekoliko nagrada, a njegov prvi roman “Tiši od vode” ušao je u uži izbor za NIN-ovu nagradu 2013. godine.

Više na: https://berislavblagojevic.wordpress.com/2015/12/22/promocija-zbirke-mi-u-magli/

Izvor: http://pressrs.ba/magazin/art/predstavljena-knjiga-mi-u-magli-druga-zbirka-pjesama-berislava-blagojevica-23-12-2015

You must be logged in to post a comment Login