Nebojša Ružić Varda – Kiklades: Tajna božanske geometrije

U prodaji je knjiga slikara Nebojše Ružića Varde – Kiklades: Tajna božanske geometrije. Knjiga je boji, u B5 formatu, bogato ilustrovana.

O knjizi autor piše:

Čovečanstvo sa svojom tehnologijom stvara veoma neizvesnu budućnost našeg opstanka na planeti. Moja zabrinutost i ljubav prema Prirodi su stvorili ovu knjigu. Antički Mit u sebi krije metafizičku poruku ohrabrenja koju sam pokušao da dešifrujem, otkrijem i objavim na jedan potpuno nov način. U knjizi sam predstavio svoju hipotezu o nastanku antičkog imena KIKLADES – KRUG. Ova knjiga nas vodi na veoma uzbudljivo putovanje kroz: mitologiju, arheologiju, religiju i istoriju umetnosti. Pripovedanjem i bogatim likovnim ilustracijama, maštovito se prepliću: prošlost, sadašnjost i budućnost.

Udarom Zevsove zemljotresne MUNJE u manji kontinent Mediterana pre 18.000 godina „rasule su se kao zvezde na nebu“ – KIKLADSKA ostrva u moru.Neko je tada Božanskom promišlju „simbolično opisao“ zamišljeni geometrijski KRUG – Kiklada i sa velikom porukom Ljubavi stvorio Mit o rođenju božanskih blizanaca Artemis i Apolona na Svetom ostrvu Dilos.

Knjiga se može naručiti po ceni od 1.500 din.

NARUDŽBENICA:

    CAPTCHA ImageChange Image

    You must be logged in to post a comment Login