Bogdan Beljić – Medeni mesec na Batajnici

U prodaji je roman Bogdana Beljića – Medeni mesec na Batajnici, koji govori o ratu sa nevidljivim neprijateljem, korona virusom.

Da bi se dobio ovaj medicinski rat mora se učestvovati u odlučujućoj bici na Batajnici – kraljici svih kovid bolnica. Verna idealima profesije sa ovog stratišta ne odstupa ni Ana Milanović, mlada specijalistkinja anestezije. Zbog potrebe trenutka mlada nevesta od nedelju dana postaje medicinski nomad na ispomoći od dve nedelje. Profesionalna iskustva sa prve linije će je ojačati dok sumnja u sopstvene snage. Usud njene vokacije i novog bračnog statusa plete krupna iskušenja tražeći najveću hrabrost i prisebnost. Jedino vođena snagom ljubavi može nadomestiti započeto. Preostaje joj još poslednja nedelja medenog meseca po povratku u varošicu, da se posveti braku. Dok je Milan vozi na biciklu, u stvarnosti njihovih snova čuju se uskršnja zvona a njena klasju slična kosa leprša na prolećnom vetru. Nespecifični simptomi koje će uskoro imati pobudiće sumnje. Sve liči na infekciju delta sojem ali to nije, ili na hirurško oboljenje ali ni to nije u pitanju.
Potrebno je utvrditi kom odeljenju ili bolesti zaista pripada ovaj lutajući pacijent. Žena udata iz ljubavi može nositi dete i biti zdrava do porođaja. Pošto za to nema dijagnoze nema ni sebičnog licemerja koje bi ostavilo pacijente i otežalo posao kolegama. Progesteron u njenim venama menja je u hormonsku Anu, preosetljivu i posesivnu suprugu koja pogrešno protumači ljubaznost supruga prema drugoj ženi. Grupa profesinalaca kojima pripada iscrpljena je dvogodišnjim naporima. Domino efekat ih vodi u opasnost bezizlazne situacije. Zahvaljujući vrlinama i sposobnostima Ana pokušava da ih spase. Njihova sudbina zavisi od njenih prioriteta ali i karme koja ih prati…

Roman se može naručiti po ceni od 600 din.

NARUDŽBENICA:

    CAPTCHA ImageChange Image

    You must be logged in to post a comment Login